Categorieën
Endulen

Endulen, september 2020

Frans Senff is op 30 september 2020 weer aangekomen in Tanzania.

Voor een periode van 6 weken gaat hij weer als arts aan het werk in het Endulen ziekenhuis, nabij Arusha in het noorden van Tanzania.

Frans wordt er altijd hartelijk ontvangen, is meer dan welkom. Ook geen wonder als je ziet met hoeveel volle koffers hij altijd vertrekt, hulpmiddelen, medicijnen, gebreide mutsjes en kleding voor de mensen. De gebreide mutjes is een dankbaar product wat door vele dames in Assen en omgeving wordt gebreid om de sterfte onder vroeg geborenen tegen te gaan. Af en toe zie je een mutsje terug, zoals hieronder afgebeeld en dat is toch wel heel bijzonder.

Frans bemoeit zich als arts niet alleen met de patiëntenzorg maar ook het wel en wee van het gehele ziekenhuis. Hij heeft een prominente rol gespeeld bij de aanschaf van de nieuwe Toyota, die een belangrijke rol vervult in het vervoer van en naar het ziekenhuis. Donaties en middelen verzamelt hij voor nieuwe apparatuur (röntgenapparaat), ook het onderhoud van het gebouw (nieuwe ramen bij de afdeling TBC), de zorg voor het op peil houden van de voorraad bloed, het begeleiden en opleiden van nieuwe medewerkers, en natuurlijk vooral ook de zorg voor de patiënten. Kortom een allesomvattende zeer belangrijke rol, vooral in deze tijden van Corona, en hij weet zich dan ook omringd door dankbare mensen.


Nieuwe ramen zijn geplaats bij de afdeling TBC van het ziekenhuis.

Assen, oktober 2020

DutchEnglishGermanIndonesianSwahili