Categorieën
Endulen Tanzania

Hoe nu verder?

Het is ruim twee maanden geleden dat Frans Senff tot ontsteltenis van ons allen is overleden. We kijken terug op een mooie plechtigheid in Bergen op Zoom. 

De reacties op zijn overlijden zijn hartverwarmend geweest. De familie was daarvan zeer onder de indruk. Dit medeleven heeft zich tevens vertaald in donaties die Stichting Chagos, ook op verzoek van de familie, in samenhang met de plechtigheid heeft ontvangen. 

Met dit bericht willen wij de donateurs en andere geïnteresseerden op de hoogte brengen van ontwikkelingen rondom het Endulenziekenhuis, voor zover wij die kunnen volgen. We danken hierbij de donateurs hartelijk voor hun gift. We willen ook rapporteren waarvoor de donaties worden aangewend.

Sinds eind 2019 is Stichting Chagos betrokken bij het werk dat Frans Senff daarvoor al jaren voor het Endulenziekenhuis verrichtte. Wij hielpen hem met de financiële administratie en het beheer van de donaties. Omdat Stichting Chagos een ANBI-stichting is, zijn donaties onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting.

Wij zijn van plan om deze taak binnen onze mogelijkheden voort te zetten, al kunnen wij niet in de voetsporen treden van de enorme inzet die Frans Senff voor het ziekenhuis heeft geleverd. In eerste instantie gaat het om het op een goede manier aanwenden van de reeds ontvangen donaties. In tweede plaats zullen wij verkennen of er nog anderszins een manier is om het werk van Frans Senff op enige, zij het veel meer beperkte, wijze voort te zetten.

Het ziekenhuis is al enige tijd in ernstige liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis (waardoor toerismefondsen vanuit het nationale park Ngorongoro niet meer beschikbaar kwamen). Frans is daarom een deel van de salarissen gaan betalen. Stichting Chagos zal dit nu voor korte tijd voortzetten. Anders zou het ziekenhuis niet eens kunnen voortbestaan. Tegelijkertijd zullen we bezien of we tezamen met andere partijen kunnen helpen om een meer structurele oplossing te vinden.

We proberen in kaart te brengen wie de contactpersonen zijn en hoe het netwerk in elkaar zit. Zo hopen we zicht te krijgen op hoe we het beste kunnen helpen.

We zullen via dit soort nieuwsbrieven de donateurs en geïnteresseerden op de hoogte houden. Mocht u geen prijs stellen op het verder ontvangen daarvan dan kunt u zich beneden afmelden. Mocht u echter suggesties hebben of ons willen ondersteunen dan horen wij graag van u.

Ook horen we graag of er nog anderen zijn die zich op deze nieuwsbrief willen abonneren. Zij kunnen zich hier opgeven.

Voor andere zaken kunt u het beste met dit formulier contact opnemen.

Vriendelijke groeten,

Henk Krijnen
Henk Linstra
Kees van der Graaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 − drie =

DutchEnglishGermanIndonesianSwahili