Categorieën
Endulen Tanzania

Beter zicht op Endulen

In oktober 2021 is Marian Zuure, arts uit Ulvenhout, in Tanzania geweest en heeft op verzoek van Stichting Chagos uitgebreid contact gehad met verschillende personen, met name met de directeur van het Endulen ziekenhuis, dr. Magdalena.

Marian heeft een langjarige band met Tanzania en was er vroeger werkzaam als tropenarts. Ook heeft ze als ‘flying doctor’ gewerkt in het gebied waar het Endulenziekenhuis gelegen is.

De situatie in het Endulen ziekenhuis is nog steeds uiterst precair. De overheid van Tanzania heeft de salarisbetaling gestopt aan het ziekenhuis en dit is een groot probleem. Het ziekenhuis heeft in totaal een uitgavenpost van €18.000, – per maand. Maandelijks komt er aan ontvangsten uit verrichtingen ca €4500,- binnen. Dat betekent dat er per maand €13.500, – uit diverse fondsen bijeen moet worden gesprokkeld om te kunnen blijven bestaan. Gekwalificeerd ziekenhuispersoneel wordt voor een belangrijk deel betaald door donoren uit Duitsland en Oostenrijk. Een andere lokale organisatie stelt 1000 liter brandstof per maand beschikbaar.


V.l.n.r. Pater Albano, al 8 jr. ziekenhuispastor, dr. Marian Zuure uit Ulvenhout, Mw. Georgina contactpersoon voor de Oostenrijkse donoren, en dr. Magdalena ziekenhuisdirecteur van Endulen

Stichting Chagos draagt per maand €1400,- af voor een specifieke groep werknemers (verpleegkundigen, chauffeur, keukenpersoneel, schoonmaakhulpen etc.); een deel dat de stichting heeft overgenomen van Frans Senff na zijn overlijden.

Uit de visitatie, die Marian Zuure heeft gebracht aan Endulen is gebleken dat de leiding bij dr. Magdalena in goede handen is; ze is een uiterst betrokken en bevlogen arts, die haar uiterste best doet om samen met het aan haar toevertrouwde personeel het ziekenhuis draaiende te houden.

Om aan onze maandelijkse verplichtingen (€ 1400,- per mnd.) te kunnen voldoen zijn we op zoek naar mensen die een maandelijks bedrag beschikbaar willen stellen ten behoeve van het Endulen ziekenhuis. Uw bijdrage is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar en wordt maandelijks door ons beschikbaar gesteld aan het ziekenhuis.

Mocht u ons in het licht van het bovenstaande willen steunen dan kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × drie =

DutchEnglishGermanIndonesianSwahili